Blog - wfg.sk

Vyhľadávanie
Späť na blog

Postup pri zaradení nehnuteľnosti do ponuky realitnej kancelárie

Plánujete predať alebo prenajať nehnuteľnosť pomocou realitnej kancelárie, no nie ste si istý priebehom spolupráce s realitným maklérom? V skratke vám popíšeme o čo pri nábere – zaradení nehnuteľnosti do ponuky ide a na čo sa máte pripraviť.

Zaradenie nehnuteľnosti do ponuky realitného makléra spočíva v niekoľkých praktických krokoch: ide o vstupnú konzultáciu, podpis sprostredkovateľskej zmluvy, prichystanie nehnuteľnosti na fotenie, samotné fotenie a kamerovanie nehnuteľnosti, tvorba inzerátu a napokon zverejnenie inzerátu na webovej stránke, realitných portáloch a sociálnych sieťach. O čo v jednotlivých krokoch ide sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.

VSTUPNÁ KONZULTÁCIA

V tejto fáze sa realitný maklér rozpráva s klientom o jeho predstavách a potrebách. Spoznáva jeho situáciu a navrhuje možnosti ako predať nehnuteľnosť čo najlepšie a najvýhodnejšie.

PODPIS SPROSTREDKOVATEĽSKEJ ZMLUVY

Ide o prvý administratívny krok, ktorý je potrebný na začatie spolupráce s realitným maklérom. Podpis sprostredkovateľskej zmluvy je písomné odsúhlasenie klienta, že realitná kancelária môže mať v ponuke danú nehnuteľnosť. Táto zmluva musí byť vždy písomne uzatvorená, inak maklér riskuje pokutu do výšky niekoľkých tisíc €.

PRÍPRAVA NEHNUTEĽNOSTI NA FOTENIE A NATÁČANIE

Naša príprava nehnuteľnosti na predaj či prenájom je vo veľa prípadoch časovo náročný proces. Interiér je potrebné najskôr depersonalizovať – odstrániť z neho všetky osobné veci od zubných kefiek až po súkromné fotografie. Následne využívame homestaging, pomocou ktorého doplníme interiér vhodnými doplnkami a dekoráciami. Cieľom je ukázať ju v čo najlepšom svetle a priblížiť potenciálnemu kupujúcemu, ako by priestor mohol vyzerať. 

FOTENIE A NATÁČANIE NEHNUTEĽNOSTI

Následne nehnuteľnosť s pomocou nášho marketingového tímu nafotíme a nakamerujeme. Samozrejmosťou je zrealizovanie virtuálnej prehliadky, ktorá umožní potenciálnym záujemcom pozrieť si nehnuteľnosť z pohodlia domova.

TVORBA INZERÁTU

Tvorba inzerátu prebieha v nasledujúcich dňoch od fotenia nehnuteľnosti. Medzi fotografiami je potrebné vybrať tie najlepšie a spracovať ich pre uverejnenie v inzeráte. Tak isto spracovávame video obhliadku, v ktorej sa zameriavame na vyzdvihnutie pozitívnych detailov v nehnuteľnosti.

Samostatnou činnosťou v tejto časti náberu nehnuteľnosti je tvorba textu do inzerátu. V inzeráte musia byť spomenuté hlavné parametre nehnuteľnosti, ktoré klientov zaujímajú. Mal by obsahovať tiež popis a výhody lokality, v ktorej sa byt či dom nachádza. Hotový inzerát sa exportuje na webovú stránku a realitné portály a podporuje zverejnením na sociálnych sieťach.

Obrázok: časový karmonogram činností (uvedené časy sú orientačné)

Rozhodnutie spolupracovať pri predaji svojej nehnuteľnosti s realitnou kanceláriou bude pre Vás znamenať odbremenenie od mnohých starostí spojených s procesom predaja. Vo WFG reality dbáme na to, aby bolo každé zaradenie nehnuteľnosti do ponuky tvorené individuálnym prístupom k nášmu klientovi aj k jeho nehnuteľnosti. 

Sídlo firmy a fakturačné údaje

WFG reality, s.r.o.
Daxnerova 9
010 01 Žilina

IČO: 50 659 855
DIČ: 2120414406

 

Banka: Tatra Banka
Účet: 2940033637/1100
IBAN: SK92 1100 0000 0029 4003 3637

Kontaktné miesto

WFG reality s.r.o.
Daxnerova 9
010 01 Žilina

Tel:
+421 41/55 55 999
Fax: +421 41/55 55 955