Blog - wfg.sk

Vyhľadávanie
Späť na blog

5 výhod predávania cez realitnú kanceláriu

 

Za každou realitnou kanceláriou stojí nie len skupina realitných maklérov ale aj finanční poradcovia a sprostredkovatelia, advokáti, znalci, geodeti, daňoví poradcovia či marketingoví špecialisti. Naša realitná kancelária má výhodu v tom, že všetky zmluvy pripravujeme u nás, za pomoci nášich interných zamestnancov. Každý problém vieme vyriešiť priamo na mieste, čím šetríme čas sebe, ale aj našim klientom. Ak predávate vašu nehnuteľnosť a rozhodujete sa či budete postupovať ako jednotlivec, alebo využijete služby realitných kancelárií, máme pre vás niekoľko tipov, prečo je lepšie zveriť sa do rúk odborníkom.

 

Aké sú hlavné výhody predaja cez realitnú kanceláriu?

1 Určenie ideálnej predajnej ceny

Realitné kancelárie, ako aj naša realitná kancelária WFG reality, disponujú skúsenými maklérmi, ktorí majú veľmi dobrý prehľad o cenách nehnuteľností v danej lokalite. Čo sa určenia cien týka, z elektronických nástrojov najčastejšie využívame CMA analýzu (Comparative Market Analysis), ktorá porovnáva aktuálne ceny na trhu v rámci konkrétnych nehnuteľností a poskytuje veľmi dobrý výstup pre predávajúceho.

„CMA analýzu využívam rád. Predávajúcim môžem dať výstup, ktorý im ukáže prierez cien podobných nehnuteľností v danej lokalite ako je tá jeho. CMA analýza pomáha určiť tú správnu cenu“, hovorí náš maklér Peter Krištofík.

2 Kvalitná propagácia predaja nehnuteľnosti

Takmer každá realitná kancelária robí maximum preto, aby bola daná nehnuteľnosť odprezentovaná nie len na internom webe, ale aj na všetkých realitných portáloch, ktoré slúžia k predaju. Najvýznamnejšie realitné inzertné portály predstavujú takmer vždy výlučne platenú inzerciu. V tom spočíva rozdiel medzi inzerciou samopredajcu a inzerciou realitnej kancelárie. Práve vďaka nemalým platbám, ktoré je potrebné mesačne uhrádzať, je pozícia realitných kancelárií pri propagácii ponuky výrazne výhodnejšia.

3 Skúsenosti realitného makléra

Zveriť sa do rúk šikovnému maklérovi, ktorý predal stovky nehnuteľností určite pomôže predaju vašej nehnuteľnosti. Naši makléri sú odborníkmi v danej oblasti. Na internete by mal mať každý realitný maklér na seba kontakt a fotografiu, takisto aj svoj profesijný profil. Je dobré pozrieť si aj jeho ponuku nehnuteľností a referencie od spokojných klientov. Ako doplnok môžete využiť aj sociálne siete, na ktorých niektorí makléri veľmi radi propagujú svoju prácu.

4 Možnosť spolupráce s inými predajcami

Pokiaľ ide o realitnú kanceláriu s niekoľkoročnou praxou, môžete si byť istý, že pozná dostatočné množstvo ľudí, s ktorými je možné spoločne spolupracovať. Dobré vzťahy s ostatnými realitnými kanceláriami tiež nie sú na škodu, práve naopak. Predaju, ako aj po-predajným právnym úkonom vedia veľmi pomôcť aj dobré vzťahy s jednotlivými úradmi.

5 Podpora profesijných združení

Mnohé realitné kancelárie, ako aj tá naša, sú členmi Realitnej Únie Slovenskej republiky. Realitná Únia má k októbru 2019 718 členov v 79 okresných mestách. Aj podpora takýchto profesijných združení pomáha správne obchodovať. Nepochybnou výhodou je aj fakt, že sa o novinkách, ktoré sa na celom realitnom trhu členovia profesijných združení dozvedajú medzi prvými. O našej práci a predovšetkým o tom, že ju robíme dobre slúži aj ocenenie Realitná kancelária roka 2019, ktoré naša realitná kancelária získala.

Ing. Dominika Trpišová

 

 

Sídlo firmy a fakturačné údaje

WFG reality, s.r.o.
Daxnerova 9
010 01 Žilina

IČO: 50 659 855
DIČ: 2120414406

 

Banka: Tatra Banka
Účet: 2940033637/1100
IBAN: SK92 1100 0000 0029 4003 3637

Kontaktné miesto

WFG reality s.r.o.
Daxnerova 9
010 01 Žilina

Tel:
+421 41/55 55 999
Fax: +421 41/55 55 955